Se clatină scaunele șefilor de la AJPIS și ITM Vrancea!

Primul ministru Marcel CIOLACU a cerut, astăzi, suspendarea din funcție a șefilor agențiilor pentru plăți și inspecție socială din București și din șapte județe: Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman și Vrancea. În Vrancea șefii instituțiilor vizate de solicitarea primului ministru sunt Marius HURMUZACHE – Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și Eliza BOTEZATU – Inspectoratul Teritorial de Muncă. Cutremurul declanșat de primul ministru vizează și direcţiile generale de asistenţă Socială din judeţele amintite. nici cei din Poliție nu se simt prea bine deoarece secretarul de stat Bogdan Despescu l-a anunţat pe Marcel CIOLACU că a dispus controale și la inspectoratele judeţene de poliţie din Arad, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi la Poliția Capitalei.

La începutul ședinței de guvern premierul a adăugat că în urma controalelor în centrele sociale, declanșate după scandalul privind azilele groazei, au fost descoperite „situații de netolerat” care obligă la „decizii ferme”. Solicitarea către noul ministru al Muncii, Simona Bucura OPRESCU, a fost ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți si inspectii sociale din aceste judete, plus șeful agenției municipale București să fie „urgent” suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare. Ciolacu a cerut aceleași măsuri și în cazul conducerii Inspecției Muncii, spunând că au fost descoperite condiții de muncă de Evul Mediu.
„Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment“, a declarat Marcel CIOLACU.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.