Şedinţă cu năbădăi la CJ pentru împărţirea banilor la comune. Diaconu şi Bârlădeanu păruială politică finalizată cu victoria PSD!!!

Consilierii judeţeni au decis vineri împărţirea către comune a sumelor alocate judeţului Vrancea, conform Legii 356/2013 privind bugetul de stat pentru acest an. Bugetele comunelor sunt mai mici cu minim 20%. Consilierul judeţean PD-L, Emilian Diaconu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Dragoş Bârlădeanu s-au contrat pe marginea acestui proiect de hotărâre.

Cum era de aşteptat, consilierii judeţeni PD-L au votat împotriva proiectului de hotărâre deoarece au considerat că primăriile conduse de PD-L au fost nedreptăţile şi au primit mult mai puţini bani decât sumele prevăzute la fundamentarea bugetului de anul trecut. “Am primit proiectul de propunere cu un sfert de oră înainte de începerea şedinţei. Acest proiect arată că respectivele sume au fost alocate pe criterii strict politice. Aşa ceva nu este posibil este un abuz. În total sunt cu 1,1 milioane lei mai puţini bani la primăriile PD-L. În 2014 bugetul consolidat al judeţului Vrancea este pe minus. Dacă nu ar fi fost un excedent bugetar din anul anterior pierderea ar fi fost şi mai mare. Comunele nu-şi pot susţine proiectele de dezvoltare locală deja începute”, a afirmat Emilian Diaconu.
La rândul său vicepreşedintele CJ Vrancea, Dragoş Bârlădeanu a anunţat azi că respectivele comune au primit bani de la Guvern pentru derularea proiectelor de dezvoltare. “Nu mai plângeţi dumneavoastră comunele PD-L, ieri (n.r. joi 9 ianuarie) au primit fonduri de la Guvern pentru proiectele de dezvoltare de care amintiţi dumneavoastră. Sunt unele comune PSD care au primit mai puţini bani decât primăriile PD-L. Să nu uităm că guvernul PD-L a luat 500 milioane de lei din bugetul judeţului Vrancea. Cred că dumneavoastră nu ştiţi despre ce vorbiţi. Aici ar trebui să facem administraţie nu politică”, a declarat vicepreşedintele CJ, Dragoş Bârlădeanu.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.