„Ștafeta Veteranilor Invictus” a ajuns la Focșani

* Joi, 12 octombrie, „Ștafeta Veteranilor Invictus” a ajuns la Mausoleul Eroilor din Municipiul Focșani, unde, voluntarii Invictus au fost întâmpinați de către comandantul Garnizoanei Focșani, colonelul Daniel Condruz alături de reprezentanții autorităților publice locale, județene și ai Muzeului Vrancei, având loc și ceremonia de predare-primire a ștafetei *

În dimineața zilei de 13 octombrie, ștafeta formată din militari aparținând structurilor din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”, în prezența comandantului marii unități, a pornit către Garnizoana Bârlad.
Voluntarii Invictus s-au oprit la monumentele emblematice ale Primului Război Mondial aflate pe traseu, unde au adus un pios omagiu eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, independența și întregirea Neamului Românesc.
În cursul acestei seri, „Ștafeta Veteranilor Invictus” a poposit în Garnizoana Bârlad unde a fost preluată de voluntarii Invictus din cadrul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell”.
Le dorim voluntarilor mult succes în continuare! Go Invictus!
* * *
„Ștafeta Veteranilor Invictus” a ajuns la ediția cu numărul zece, iar municipiul Focșani a fost unul dintre punctele Traseului Roșu, cu plecare din Călărași. Voluntarii s-au aliniat la start în data de 5 octombrie și, până astăzi, au trecut prin Fetești, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Buzău, Focșani și Bârlad.
Ștafeta urmează să ajungă, în zilele următoare, în Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare și Satu Mare. Punctul final al traseului este orașul Carei, unde ștafeta va ajunge în data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României.
Această activitate se desfășoară în fiecare an în perioada 01-25 octombrie şi la ea participă voluntari din Ministerul Apărării Naţionale şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, din asociaţii sportive şi organizaţii nonguvernamentale. Cele trei trasee însumează peste 3500 de km, iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.