Succes urias pentru LETS DO IT ROMANIA! în Vrancea!!!

* Peste 6.000 de participanţi s-au înscris anul acesta în campania LETS DO IT ROMANIA, aproape dublu faţă de anul trecut, numărul participanţilor pe teren fiind mult mai mare * Vrâncenii au inventariat peste 180 de mormane de gunoi, împrăştiate în tot judeţul, care vor fi strânse * Anul trecut Lets Do IT ROMANIA! A mobilizat 3.145 de participanţi confirmaţi pe listele locale, care au strâns numai puţin de 10.000 de saci cu gunoi * Elevi, cadre didactice, funcţionari, patroni, puşcăriaşi au participat la strângerea de gunoaie *

Aproximativ 5.500 de participanţi vrânceni s-au înscris pe liste pentru campania LETS DO IT ROMANIA! care se derulează astăzi. vrânceni „Este posibil ca numărul participanţilor de pe teren să fie mult mai mare. Vom avea primele date după ora 15 când vom şti şi ce am reuşit să facem cu cele 180 de mormane de gunoi cartate de noi în Vrancea“, ne-a declarat Silviu Pleşa-Pătrăşcan, coordonator logistică pentru judeţul Vrancea . Elevii din Vrancea s-au angajat şi ei să participe în număr cât mai mare la campania LETS DO IT ROMANIA! care se derulează astăzi, sâmbătă dimineaţă în faţa liceelor focşănene Unirea, Edmond Nicolau, Al. Ioan Cuza, fiind o mare de elevi. „Această campanie are un succes enorm în rândul elevilor, mulţi  elevi vrânceni înscriindu-se pe liste pentru a participa la strângerea de gunoaie. Eu, inspectorii şcolari şi consilierii educativi vom fi alături de ei pentru că trebuie să dăm şi noi un exemplu în acest sens. Avem localităţi şi şcoli, cum ar fi Liceul Botta din Adjud care participă cu toţi elevii la acest eveniment. Noi am vrea, dacă se poate, să strângem tot gunoiul pentru că este important ca mediul înconjurător să fie curat“, ne-a spus şi Stan Rogoz, inspectorul general al Inspectoratului şcolar Judeţean Vrancea.

„Centrul de Tineret Focşani, urmare adresei ANST, a încheiat în cadrul proiectului „Let’s Do It, România!”- proiect la nivel naţional, parteneriate cu L.Pedagogic Spiru Haret, Şc. Gen. Anghel Saligny, C.T.Valeriu D. Cotea, Direcţia Silvică. În perioada 19-22 septembrie la centru au avut loc şedinţele de pregătire a acţiunii de curăţenie din ziua de 24 septembrie 2011. Proiectul are ca acţiune o curăţenie a deşeurilor din arealele naturale cât şi depozitarea corectă a acestora are loc sâmbătă, 24 septembrie 2011, la Valea Cîmpului şi Boţîrlău. La acţiune s-au înscris 50 de tineri voluntari care vor fi alături de Centrul de Tineret şi de echipa „Let’s Do It, România!“, a adăugat şi Daniel Gongu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vrancea.

* Puşcăriaşii au dat şi ei o mână de ajutor *

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile penitenciare subordonate se vor implica în activităţile derulate cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională. Astfel, sîmbătă, aproximativ 800 deţinuţi din întreaga ţară, dintre care 66 de minori şi tineri, din unităţile penitenciare din ţară, vor participa în calitate de voluntari la activităţi de ecologizare şi igienizare a zonelor limitrofe penitenciarelor, conform indicaţiilor primite de organizatorii „Let’s do it, Romania!“. Deţinuţii care vor participa la aceste activităţi îşi execută pedeapsa privativă de libertate în regimul deschis şi semideschis.

Au ajutat proiectul LETS DO IT ROMANIA! următoarele instituţii şi firme:

Institutia Prefectului Judetul Vrancea – http://www.prefecturavrancea.ro/

Consiliul Judetean Vrancea- http://www.cjvrancea.ro/

APM Vrancea – http://apmvn.anpm.ro/

Garda de Mediu Vrancea – http://www.gnm.ro

Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea – http://isjvn.vn.edu.ro/

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea http://www.jandarmeriavrancea.ro/home.html

ISU “Anghel Saligny “ Vrancea – http://www.isujvn.ro/

SGA Vrancea – http://www.rowater.ro/dasiret/sgavrancea/default.aspx

Inspectoratul de Politie Vrancea- http://www.igpr.ro/vrancea.htm

Penitenciarul  Focsani – http://www.anp-just.ro/unitati/focsani.htm

Primaria Focsani – http://www.focsani.info/

Firme:

ECO X – http://www.ecox.ro/

Eco sistem – http://www.ecosistemrecycling.ro/

Remat Vrancea – http://www.rematholding.ro/ro/filiale_vrancea

Vrancart Adjud – http://www.vrancart.ro/

UMO serv –  http://www.vrancea.com.ro/umo-serv-asigura-paza-casei-si-familiei-tale-din-focsani.html

Autoaiss – http://www.autoaiss.ro/

Divori prest – http://www.divori.ro/

ILGO Marasesti – http://www.ilgomarasesti.home.ro/

Urbis Adjud –

CUP Salubritate Focsani

ONG, asociatii, cluburi

Asociatia Pro Democratia Focsani  http://focsani.apd.ro/

Asociatia pentru Dezvoltare durabila “Focul Viu” http://www.addfoculviu.ro/

Clubul Sportiv NIDAN

Echipa de handbal Academica Focsani

Asociatia “Sf Stelian” ocrotitorul copiilor

Proiectul “Let’s Do It, Romania!” este o acţiune de implicare socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu. Proiectul îşi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, în derularea acestei acţiuni fiind cooptat un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.