(update) Suspect de coronavirus internat la Spitalul Județean Focșani!!! Familie din Reghiu în carantină la domiciliu!!!

* Un bărbat în vârstă de 43 de ani, recent sosit din Italia, a fost internat în secția de Boli Infecto-Contagioase a Spitalului Județean, fiind suspect de coronavirus * Bărbatul este originar din com. Cîmpuri * O familie din comuna Reghiu, doi adulți și doi copii, care au revenit în țară, tot din Italia (regiunea Lombardia), sunt suspecți de coronavirus * Cei patru vor rămâne în carantină la domiciliu timp de 14 zile * Azi dimineață prefectul a băgat în ședință instituțiile abilitate în acțiunile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului *

În această dimineață, prefectul Gheorghiță Berbece a convocat o întâlnire cu instituțiile abilitate în acțiunile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai primăriei Focșani și-au expus punctul de vedere și modul în care sunt pregătiți pentru a acționa. DSP a informat că există la graniță un prim filtru pentru a identifica eventualii purtători ai virusului, iar polițiștii întreprind verificări în trafic asupra mijloacelor de transport în comun. Reamintim că în urmă cu două săptămâni s-au purtat discuții cu primarul Cristi Misăilă pentru identificarea unui spațiu destinat carantinei persoanelor ce vin din zonele afectate, fiind luate în considerare clădirea în care funcționează baza de practică a elevilor de la Colegiul “Mihail Kogălniceanu” și despre imobilul din strada Albinei, care a funcționat ca adăpost de noapte pentru persoanele nevoiașe, dar care are nevoie de diverse amenăjări pentru a fi compatibil cu această destinație. 

Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români. În acest context, MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a  recomandărilor autorităților italiene pe acest subiect.

Care sunt simptomele?

Infecțiile umane cu coronavirusurile comune sunt mai mult asimptomatice sau cu simptome clinice medii, semănând cu o răceală comună (tuse, febră, nas înfundat, etc.), însa au fost observate infecții severe și chiar fatale. Aceste virusuri sunt capabile să cauzeze la om infecții ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonii. Simptomele pentru infecția cu 2019-nCoV observate până acum au fost: febră, tuse, dificultate în respirație (dispnee).

Care sunt opțiunile de tratament?

Nu există un tratament specific (antiviral), de aceea se tratează simptomatic, în funcție de starea pacientului. Tratamentul de susținere (de exemplu oxigenoterapie, administrarea de lichide și tratament empiric) pentru persoanele infectate, poate fi foarte eficace. Deocamdată nu există un vaccin împotriva coronavirusurilor.

Recomandări generale pentru protejarea sănătății

În vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusurilor cu transmitere respiratorie includ igiena mâinilor și igiena respiratorie, precum și practici pentru o alimentați sigură: – Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool; – Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini; – Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră; – Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent;

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.