Titluri noi la Raftul American al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

* Violeta Talandis, diplomat și specialist regional în politici publice al Ambasadei S.U.A. în România a fost în vizită la Biblioteca Județeană Vrancea, în contextul partenerialului dezvoltat de Ambasada Statelor Unite cu bibliotecile din România prin crearea Raftului American-The American Shelf- *

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea face parte dintre cele 21 de biblioteci județene din România care găzduiește colecții de cărți donate de Ambasada SUA începând cu anul 2018, iar de astăzi își mărește oferta cu 107 titluri de carte, aflate la dispoziția utilizatorilor.
Au fost donate cărți de literatură, geografie, istorie, lingvistică și limbă engleză, cu scopul de a înlesni legătura dintre cultura și valorile americane, accesul la informație și la perfecționarea limbii engleze.
Managerul bibliotecii noastre, Oana-Raluca Boian a discutat cu reprezentatul Ambasadei SUA despre programele și proiectele derulate de bibliotecă care includ persoanele aflate în zona de risc, despre diversitate, incluziune, acces liber la informație și instrumente și abilități digitale, nelipsite din viața cotidiană actuală.
Raftul American oferă acces la resurse despre SUA şi cultura americană, iar colecţiile de cărţi disponibile acum pentru vrânceni includ sute de volume, titluri de referinţă din literatură americană clasică şi contemporană, metodologie de predare a limbii engleze, resurse pentru învăţarea limbii engleze, precum şi literatură pentru copii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.