Zile grele pentru pompierii vrânceni!

* În ultimele 72 de ore, respectiv în perioada 28 – 31, pompierii vrânceni au acționat pentru gestionarea unui număr de 66 de misiuni, dintre care 44 au fosy intervenții SMURD *

În afara intervențiilor de acordare a primului ajutor calificat (SMURD), echipajele de salvatorii au mai acționat pentru stingerea a 6 incendii, dintre care 4 incendii produse la gospodării şi 2 incendii de vegetaţie uscată. De asemenea, au fost executate 2 misiuni pentru căutarea unei persoane posibil înecată în râul Siret, 1 intervenţie pentru salvarea animalelor din medii ostile, 2 misiuni pirotehnice, 3 activități de recunoaștere în teren și 5 misiuni pentru asigurarea zonei în vederea prevenirii situațiilor de urgență. Totodată, în 2 cazuri nu a mai fost necesară intervenția echipajelor, iar la 1 solicitare situația de urgență nu a fost confirmată.

* 𝑼𝒏𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊𝒍𝒆 𝒓𝒆𝒍𝒆𝒗𝒂𝒏𝒕𝒆 𝒂 𝒂𝒗𝒖𝒕 𝒍𝒐𝒄 𝒔𝒂̂𝒎𝒃𝒂̆𝒕𝒂̆, 29 𝒊𝒖𝒍𝒊𝒆, 𝒊̂𝒏 𝒋𝒖𝒓𝒖𝒍 𝒐𝒓𝒆𝒊 16:10, 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑽𝒊𝒛𝒂𝒏𝒕𝒆𝒂 𝑳𝒊𝒗𝒆𝒛𝒊 *
Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Vidra au intervenit cu 3 echipaje respectiv, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu, acționând în cooperare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vizantea Livezi. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale, în care erau depozitate bunuri de uz gospodăresc și fân. A fost o misiune dificilă din cauza materialelor ușor inflamabile depozitate în interior. În timpul intervenției, 3 persoane au făcut atac de panică, paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat, persoanele refuzând transportul la spital. În urma evenimentului au ars: adăpostul de animale în suprafață de aproximativ 200 mp, 1 tractor, 1 remorcă, 1 drujbă și 30 t fân. Cauza probabilă a incendiului a fost scântei produse de un aparat de sudură.
𝑫𝒖𝒎𝒊𝒏𝒊𝒄𝒂̆, 30 𝒊𝒖𝒍𝒊𝒆 𝒂.𝒄., 𝒅𝒐𝒖𝒂̆ 𝒈𝒐𝒔𝒑𝒐𝒅𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑩𝒂̂𝒓𝒔𝒆𝒔̦𝒕𝒊 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒖𝒏 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖 𝒎𝒂𝒋𝒐𝒓, 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒔 𝒊̂𝒏 𝒖𝒓𝒎𝒂 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒔𝒄𝒖𝒓𝒕𝒄𝒊𝒓𝒄𝒖𝒊𝒕 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄. Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul 112, în jurul orei 17:45. Imediat spre locul indicat s-au deplasat 4 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Vidra, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Echipajele de pompieri au acționat în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Bârsești, Negrilești și Vrâncioaia. În urma evenimentului, la prima gospodărie au ars o locuință și anexe în suprafață de circa 350 mp, un adăpost de animale în suprafață de aproximativ 150 mp, bunuri de uz casnic și gospodăresc și 3 t de plante furajere. La cea de-a doua gospodărie au ard 50 mp din acoperișul unei anexe, un depozit de cereale în suprafață de 10 mp, 3 t cereale și 15 ml de gard din lemn.

* 𝑰̂𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒆𝒂𝒔̦𝒊 𝒛𝒊, 𝒊̂𝒏 𝒋𝒖𝒓𝒖𝒍 𝒐𝒓𝒆𝒊 21:40, 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝑫𝒆𝒕𝒂𝒔̦𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝑷𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊 𝑭𝒐𝒄𝒔̦𝒂𝒏𝒊 𝒂𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒄𝒖 𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖𝒍 𝑽𝒐𝒍𝒖𝒏𝒕𝒂𝒓 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑺𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝑼𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝑺𝒊𝒉𝒍𝒆𝒂, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖 𝒊𝒛𝒃𝒖𝒄𝒏𝒊𝒕 𝒍𝒂 𝒐 𝒈𝒐𝒔𝒑𝒐𝒅𝒂̆𝒓𝒊𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒔𝒂𝒕𝒖𝒍 𝑩𝒐𝒈𝒛𝒂, 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑺𝒊𝒉𝒍𝒆𝒂 *
La fața locului s-au deplasat 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o anexă din lemn în suprafață de circa 100 mp. În urma evenimentului, anexa a fost distrusă, iar peste 3 t cereale, 3 t lucernă vrac, aproximativ 180 baloți lucernă, 1 betonieră, 1 batoză de curățat cereale și 1 căruță au ars. Cauza probabilă care a provocat incendiul a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

* Misiuni și pentru pirotehniști *
Totodată, 𝒊̂𝒏 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒅𝒂 𝒎𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒕𝒂̆ 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒑𝒂 𝒑𝒊𝒓𝒐𝒕𝒆𝒉𝒏𝒊𝒄𝒂̆ 𝒆 𝒆𝒙𝒆𝒄𝒖𝒕𝒂𝒕 2 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊. Prima misiune s-a desfășurat sâmbătă, 29 𝒊𝒖𝒍𝒊𝒆, 𝒊̂𝒏 𝒔𝒂𝒕𝒖𝒍 𝑽𝒐𝒆𝒕𝒊𝒏, 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑺𝒊𝒉𝒍𝒆𝒂, de unde au fost ridicate 1 proiectil exploziv calibru 152 mm,1 proiectil perforant calibru 85 mm și 1 proiectil perforant calibru 75 mm. 𝑫𝒖𝒎𝒊𝒏𝒊𝒄𝒂̆, 30 𝒊𝒖𝒍𝒊𝒆, 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒑𝒂 𝒑𝒊𝒓𝒐𝒕𝒆𝒉𝒏𝒊𝒄𝒂̆ 𝒔-𝒂 𝒅𝒆𝒑𝒍𝒂𝒔𝒂𝒕 𝒊̂𝒏 𝒔𝒂𝒕𝒖𝒍 𝑴𝒖𝒏𝒄𝒆𝒍𝒖, 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑺𝒕𝒓𝒂̆𝒐𝒂𝒏𝒆, de unde a ridicat 1 proiectil exploziv calibru 75 mm și 128 cartușe de infanterie calibru 7,92 mm. Muniția a fost transportată și depozitată, urmând a fi distrusă prin acțiune de distrugere controlată.
𝐅𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, solicită cetățenilor, anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Lasa un comentariu

*

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.